Ruladă aperitiv

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 12 Ian 2014 | 10516 vizualizari

 

O ruladă foarte simpla,uşor de preparat si foarte aspectuoasă,zic eu.Am vazut-o de foarte multe ori la verişoara mea ,iar acum m-am decis s-o făptuiesc şi eu.Puteţi s-o încercaţi şi cu altă umplutura sărată,vroiam să pun marar în aluat dar am uitat,sau masline ar merge la fel de bine.Pentru umplutură am folosit brânza de vaci şi bacon.

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de rulada:

  • 100 ml ulei
  • 5 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • Sare,piper
  • 3 oua
  • Patrunjel verde

Pentru umplutura:

  • 300 g brânza de vaci
  • 50 g cubulete de bacon
  • Marar verde
  • Sare,piper alb

Pentru uns:

  • Un galbenus de ou+lapte
  • Cascaval razuit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ruladă aperitiv:

Uleiul l-am pus într-o cratita si am calit putin cele 5 linguri de faina.

Am pus apoi laptele amestecând cu un tel sa nu se faca cocoloase.

Am lasat sa fiarba la foc mic pâna când s-a îngrosat destul de bine.

Am adaugat sare si piper si am lasat sa se racoreasca,apoi am adaugat galbenusurile pe rând.

Albusurile le-am batut spuma tare si le-am încorporat în amestec.

Am pus compozitia în tava mare a aragazului pe hartie de copt.O întindeti cât considerati,aluatul nu curge fiind destul de consistent.

Am pus deasupra cateva frunzulite de patrunjel,puteti pune si masline sau bucatele de sunca.Va avea un aspect mai frumos.

Am pus la cuptor la 180 de grade 30 de minute.

Am scos din cuptor si am rasturnat pe un prosop umed,apoi am rulat foaia.

Cât timp s-a racit foaia,am pregatit umplutura.

Baconul l-am prajit cu putin ulei.

Branza am amestecat-o cu sare,piper si marar verde tocat.

Am desfacut rulada,am pus umplutura,am rulat la loc,am uns cu ou,am razuit cascaval si am mai pus la cuptor cât sa se rumeneasca.

Gata treaba,asteptam sa se racoreasca putin si putem servi.

 

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

gaby_duceag 1

21.01.2014, 17:40

da.
surprinzator, asa e!
nu faci tu chestii asa frumoase...))


http://youtu.be/SY8PDpBeajg

diaconta 1

21.01.2014, 17:51

Gaby
Pai, doar stii ca ruladele nu-mi ies asa frumoase,doar bune

Madelline 1

12.02.2014, 00:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ruladă aperitiv